TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ministrul Economiei anunță căror proiecte va fi dat start pînă-n primăvară

Mai multe proiecte de modernizare și construcție a drumurilor vor fi lansate în 2020.

Declarația a fost făcută de către ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, în cadrul unei conferințe de presă, unde a prezentat proiectele deja lansate și cele ce urmează să fie lansate pînă la primăvară, transmite Noi.md cu referire la Tribuna.

„În 2020 au fost lansate deja cîteva proiecte de modernizare, reabilitare sau construcție a drumurilor. Vorbim de Bălți – Florești, Florești – Nicolaevca – Sîngerei, MihailovcaCimișlia, Căușeni – Ștefan-Vodă, TudoraPalanca, Tvardița – Ceadîr-Lunga, drumul de centură a Chișinăului, sectorul 3, Lozova, DelacăuBulboaca, Mihailovca – Valea Perjei, Cimișlia – Iargara și BaurciCongaz. În total sînt 184,3 km de drumuri, în valoare de peste 2 miliarde de lei”, menționează ministrul Usatîi.

De asemenea, el a prezentat și care proiecte vor fi lansate pînă la primăvară:

„Urmează a fi lansate lucrările de modernizare, construcție sau modernizare a drumurilor Criva – Bălți, Morozeni, drumul de centură Chișinău, sectorul 2, drumul de ocolire a Cimișlia, drumul de ocolire a Vulcănești. În total sînt 170 km de drumuri, în valoare de peste 3 miliarde de lei”.


Rețeaua de drumuri publice este mai mult de 10 mii km, dintre care 6 mii km sînt administrate de MEI, prin intermediul ASD, circa 4 mii km sînt drumuri locale de importanță raională, iar 30 mii km sînt drumuri comunale sau străzi.

Pînă acum s-au făcut intervenții în mai mult de 800 km de drumuri, cu o investiție totală de 630 mln. de euro. 415 km de drumuri au fost reabilitate pînă în 2019, iar în proces de reabilitare sînt 480 km de drumuri.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load