COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI770 558 INFECTAȚI 288 377(+647)   TRATAȚI 272 677     DECESE 6679(+14)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2923
Puterea stiri: 6634

Ministerul Finanțelor spune că nu sînt circumstanțe pentru a aplica TVA redus pentru HoReCa

23 iun. 14:44   Economie
1425 0

Ministerul Finanțelor spune că nu există circumstanțe pentru a aplica cota TVA în mărime de 6 la sută pentru sectorul HoReCa. Opinia a fost transmisă Asociației Naționale a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din Republica Moldova. Scrisoarea a fost publicată pe pagina asociației.

Conform modificărilor legislative aprobate de deputați, cota TVA în mărime de 6% la livrarea de produse și servicii urmează să fie aplicată în următoarele situații:

  • pe perioada stării de urgență, declarată în conformitate cu prevederile Legii privind regimul stării de urgență, de asediu sau de război și/sau
  • pe perioada stării de urgență în sănătate publică, declarată în conformitate cu prevederile Legii privind supravegherea de stat a sănătății publice.

Totuși, în prezent, nicio unitate administrativ-teritorială nu are instituită stare de urgență în sănătate publică. La fel, nici stare de urgență nu este instituită.

Totodată, Ministerul Finanțelor spune că a expediat o interpelare Parlamentului pentru a face o interpretare a noilor norme legale. O poziție oficială în acest sens nu a fost, încă, primită.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽