X 

Ministerul Economiei îi răspunde lui Slusari: Sistemele de irigare vor fi transmise în conformitate cu legea

27 mai. 2022,, 22:01   Economie
1242 0

Ministerul Economiei vine cu precizări referitor la transmiterea sistemelor de irigare de la Agenția Proprietății Publice și Apele Moldovei către asociațiile utilizatorilor de apă și respinge acuzațiile lui Slusari că aceasta ar fi blocată prin de avizul instituției.

„Ministerul Economiei prin avizul său nu a blocat transmiterea, dar a menționat că transmiterea bunurilor incluse în proiect necesită a fi realizată numai după delimitarea acestora pe domenii - public sau privat, în strictă conformitate cu cadrul legal”, a declarat pentru unimedia. purtătoarea de cuvînt a instituției.

„Prin avizele repetate asupra proiectului Hotărîrii de Guvern privind transmiterea sistemelor de irigații, nu s-a opus procesului de transmitere, dar a atenționat asupra necesității respectării cadrului legal în procesul de transmitere. Sistemele de irigare și desecare și alte construcții hidrotehnice țin atît de domeniul public cît și de domeniul privat al statului.

Cu alte cuvinte, sistemele de irigare nu pot fi transmise în condițiile proiectului de HG în redacția propusă de autori, pentru că legea interzice transmiterea în folosință gratuită a bunurilor din domeniul public al statului către persoanele fizice/juridice private, iar delimitarea pe domenii (public/privat) a bunurilor întreprinderilor de stat nu a fost efectuată pînă acum”, a explicat instituția.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?