COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ministerul Economiei răspunde transportatorilor

Ministerul Economiei răspunde transportatorilor

Ministerului Economiei și Infrastructurii spune că ANTA eliberează autorizațiile pentru transportatori în strictă conformitate cu prevederile Codului Transporturilor Rutiere, scrie Noi.md.

Totodată, potrivit unui comunicat emis presei, s-au întreprins un șir de măsuri pentru combaterea corupției: se promovează intens numărul anticorupție în rîndul tuturor angajaților și a beneficiarilor de serviciile ANTA – 022-832-065, s-au organizat o serie de trening-uri în domeniul combaterii corupției și se preconizează ca în viitorul apropiat să se dezvolte un sistem eficient de eliberare și monitorizare a autorizațiilor pentru transportul rutier internațional.

Potrivit comunicatului, Ministerul Economiei și Infrastructurii pledează pentru transparentizarea procesului consultativ și este de acord cu crearea grupului de lucru pentru modificarea legislației în vigoare. Vom iniția în cel mai scurt timp crearea acestor grupuri de lucru pentru eficientizarea comunicării și soluționarea operativă a problemelor transportatorilor.


”Ministerul Economiei și Infrastructurii are o misiune foarte importantă și un angajament ferm față de Acordul de Asociere prin instrumentul DCFTA. Cele mai mari efecte ale liberalizării comerțului cu UE s-au observat în cazul exportului de produse agroalimentare. Pentru țara noastră, Uniunea Europeană este cea mai mare piață de desfacere, reprezentînd aproximativ 70% din exporturile noastre. Deci, apropierea de UE a stimulat economia noastră, iar acest stimulent trebuie să motiveze și restul transportatorilor care folosesc doar o piață de desfacere. La fel, avem o colaborare strînsă și cu țările CSI prin intermediul unui Acord privind Zona de Comerț Liber din cadrul CSI, unde transportatorii au toate pîrghiile necesare să folosească oportunitățile și de pe piața Belorusă, Kazahstan sau Tadjikistan”, se mai arată în comunicat.

Totodată, potrivit reprezentanților MEI, de recalcularea taxelor de stat, impozitelor din motivul că transportul internațional de mărfuri este paralizat 50/50 (nu sînt autorizații) care sînt achitate anual ține de competența Ministerului Finanțelor.

Reamintim că mai mulți transportatori spun că nu pot activa din lipsă de autorizații, lucru care i-a făcut să iasă de nenumărate ori la proteste.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load