Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Milsami Orhei va juca în primul tur preliminar al Ligii Europei

21 mar. 2019,, 11:00   Economie
2808 0

Cea mai mare întreprindere din Transnistria - Uzina Metalurgică din Moldova(UMM, or. Rîbnița) a fost exclusă din lista de sancțiuni a Ucrainei.

Potrivit presei ruse și transnistrene, decizia a fost luată de Consiliul de Securitate și Apărare Națională (CSAN) al Ucrainei și aprobată în ajunul printr-un decret al președintelui Ucrainei, Petro Poroșenko, transmite Noi.md.

În afară de uzina metalurgică din Moldova, o serie de alte companii au fost, de asemenea, excluse din lista de sancțiuni a Ucrainei: "Good Drill" (Rostov-pe-Don), "Rems-Exim"(Șahtî), "Rusvneștorg" (Pușkino), "Prohlada-ZM" (Simferopol), MayBel, precum și OAO ”Aston produse alimentare și ingrediente alimentare” și SRL ”PKF Port Corvet” (toate trei din Rostov-pe-Don).

Sancțiunile împotriva celei mai mari întreprinderi transnistrene au fost impuse printr-un decret al președintelui Ucrainei pe 21 iunie 2018, pentru o perioadă de 3 ani.

Sancțiunile împotriva UMM, precum și a sute de alte societăți din listă, în special întreprinderi ruse, au presupus: blocarea activelor, limitarea operațiunilor comerciale și prevenirea scoaterii de capital în străinătate.


Uzina metalurgică a Moldovei (UMM, Rîbnița) este cea mai mare întreprindere din regiunea transnistreană și unul dintre principalii consumatori de metale exportate din Ucraina. Compania este alcătuită din două ateliere principale – electric de topire a oțelului cu o capacitate de 1 milion de tone de oțel și de sortare și laminare cu o capacitate de 0,9 milioane tone de metal laminat pe an.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?