X 

Merele moldovenești vor ajunge pe rafturile magazinelor din Suedia

23 mai. 15:30   Economie
2212 0

Piața care „ieri” era doar o destinație spre care ținteam, „astăzi” devine accesibilă datorită calității fructelor și perseverenței membrilor Asociației Moldova Fruct. Exportatorul și membrul Asociației, Ștefan,Bitlan, a livrat recent, în Suedia, un camion de 20 de tone de mere Granny Smith, procurate de la membrii Moldova Fruct.

Parteneriatul comercial cu importatorul suedez a fost stabilit în cadrul expoziției Freskon de la Salonic, Grecia, participarea în cadrul căreia a fost posibilă datorită Proiectului USAID Moldova Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova.

„Din cerințe mai specifice, au fost solicitate lăzi de 13 kg cu alveole și a fost nevoie de certificări GLOBALG.A.P. și GRASP”, a menționat Ștefan Bitlan.

Merele cu sticker-e “Moldova - taste makes the difference” (Moldova – un gust deosebit) vor fi comercializate în rețelele de magazine și la piețele locale din Suedia.

„Cine este în Suedia poate să se delecteze cu o calitate superioară a merelor produse cu drag și să susțină producătorul autohton, de acasă”, îi îndeamnă pe conaționali exportatorul.


4
1
1
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?