X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1455

Mecanism nou de monitorizare a jocurilor de noroc

26 dec. 2018,, 18:30   Economie
2451 1

Ministerul Finanțelor expune pentru consultări publice un proiect de decizie a Guvernului privind conceptul mecanismului de monitorizare de stat a jocurilor de noroc.

Conceptul descrie procesul schimbului de date între sistemele informaționale automatizate deținute de Serviciul Fiscal de Stat, Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, Agenția pentru Protecția Consumatorului și Supravegherea Pieței și SIA în domeniul jocurilor de noroc, transmite IPN.

Schimbul de date se va face și cu sistemul informațional automatizat al Societății pe Acțiuni „Loteria Națională a Moldovei”, agent economic cu cotă integrală de stat, împuternicit să desfășoare jocuri de noroc, care constituie monopol de stat.

Și anume: desfășurarea loteriilor pe tot teritoriul țării, organizarea și funcționarea sălilor de automate de Joc cu cîștiguri bănești, organizarea pariurilor pentru competițiile și evenimentele sportive, precum și organizarea jocurilor de noroc prin intermediul rețelelor de comunicare electronică.

Și ultimul SIA care va fi inclus în acest circuit este „Registrul unic al Jocurilor de noroc”, deținut de instituția publică „Agenția Servicii Publice”.


Potrivit Ministerului Finanțelor, mecanismul propus va reduce semnificativ riscurile sociale legate de jocurile de noroc și va facilita respectarea prevederilor legislative de către organizatorii jocurilor de noroc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав