Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1729

Măsurile de politică fiscală și vamală pentru anul 2023, discutate cu membrii Confederației Naționale a Patronatului

30 noi. 2022,, 15:54   Economie
1214 0

Urmare a sesiunii de consultări a proiectului politicii bugetar fiscale pe anul 2023 din 25 noiembrie curent, echipa Ministerului Finanțelor și ministrul Dumitru Budianschi au avut marți, 29 noiembrie 2022, o ședință cu președintele, Leonid Cerescu și reprezentanții Confederației Naționale a Patronatului (CNPM), membri ai Comitetului responsabil de politica fiscală, pentru a discuta măsurile incluse în proiect.

Astfel, în cadrul ședinței părțile au discutat și analizat următoarele măsuri: regimul fiscal aplicat întreprinderilor micro, mici și mijlocii pentru perioada anilor 2023-2025, impozitarea progresivă a persoanelor fizice, conceptul prețurilor de transfer, amortizarea accelerată, creșterea valorii mijloacelor fixe supuse amortizării, aplicarea TVA cu drept de deducere pentru apă și canalizare, majorarea valorii tichetelor de masă ș.a.

Pe durata discuțiilor reprezentantii CNPM au argumentat necesitatea amînării implementării unor măsuri, precum și reformularea altora.

În contextul subiectelor abordate, Ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi a explicat cauzele ce au stat la baza includerii acestora în document și a menționat că măsurile propuse în proiectul politicii fiscale pentru anul viitor, reprezintă viziunea Ministerului Finanțelor, care se bazează pe multiple analize iar urmare a consultărilor și discuțiilor va fi ajustat proiectul de lege.

Menționăm că, documentul este în proces de definitivare. Pe unele măsuri vor mai avea loc ședinte separate în vederea revizuirii propunerilor.


După definitivare, proiectul va fi prezentat Guvernului spre aprobare și ulterior Parlamentului pentru adoptare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий