COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7823
Criza energetică stiri: 477

Masă rotundă: Accesibilitate digitală pentru persoanele cu dizabilități și nevoi speciale

29 sep. 2021,, 08:31   Economie
2362 0

În contextul pregătirii în cadrul Forumului de guvernanță a Internetului din Moldova (MIGF) sesiunii „Accesibilitate digitală pentru persoanele cu dizabilități și nevoi speciale” Asociația „Comunitatea Internet” în comun cu Asociația „Alianța organizațiilor pentru persoane cu dizabilități din Republica Moldova” (AOPD) au organizat o masa rotundă.

La eveniment au participat Comunitatea Internet, AOPD, Direcția coordonare în domeniul drepturilor omului și dialog social din cadrul Cancelariei de stat, Ministerul muncii și protecției sociale și reprezentanții companiilor IT care au experiența și tangența cu soluții menite să asigure utilizare echitabilă a produselor și serviciilor digitale.

În cadrul mesei rotunde, reprezentanții societății civile, mediului persoanelor cu dizabilități, comunității tehnice și statului au discutat probleme legate de diviziune digitală asociată cu accesul la tehnologie și incapacitatea de a utiliza serviciile electronice din partea persoanelor cu dizabilități.

Republica Moldova a ratificat Convenția ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități în anul 2010, asumînd asigurarea accesului și adaptarea spațiilor fizice și informaționale. Avînd experiența în monitorizarea implementării Convenției, AOPD vine cu viziunea că să fie desemnată o instituție/autoritate care va fi responsabilă de accesabilitatea digitală, și să urmeze un Plan de acțiuni cu obiective și indicatori concreți, în baza cărui să percepem rezultatele evidente în acest domeniu.

Ideile și propunerile exprimate în cadrul ședinței se vor utiliza pentru formarea unei sesiuni specializate pe agenda MIGF 2021. Ulterior, concluziile și recomandările Forumului național vor fi prezentate în cadrul Forumului global de guvernanță a Internetului, care se organizează anual de ONU.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X