AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 891
Criza energetică stiri: 721
Preşedintele stiri: 3200

Marian, după ce prețul la metan a explodat: „Analizăm serios opțiunea de a reglementa prin lege tariful”

23 ian. 15:30   Economie
3558 1

PAS va analiza opțiunea de a reglementa prin lege tariful gazului metan. Asta după ce ieri, prețul la metan a explodat, ajungînd la 17, 60 lei. „TransAutoGaz a scumpit prețul fără ca costul achiziției să crească. După părerea mea, această practică constituie un abuz”, a comentat, deputatul PAS, Radu Marian.

„Am văzut astăzi cum TransAutoGaz, subsidiară a Moldovagaz, a majorat azi substanțial prețul pentru gaz metan (utilizat ca și carburanți), chiar dacă tariful pentru gaze naturale rămîne neschimbat și cererea Moldovagaz de majorare încă nu a fost aprobată de ANRE. Prin alte cuvinte, TransAutoGaz a scumpit prețul fără ca costul achiziției să crească. După părerea mea, această practică constituie un abuz. Mai mult decît atît, celelalte 4 companii de pe piață mențin în continuare același preț, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

Este un lucru extrem de neplăcut pentru taximetriștii care folosesc acest tip de combustibil și îi înțeleg de ce”, a scris deputatul.

În aceste condiții, acesta spune că PAS va „analiza serios opțiunea de reglementa prin lege prețul gazului metan”.

„În următoarele zile, vom investiga situația, vom iniția discuțiile necesare și vom lua o decizie. Așa cum am zis și anterior, abuzurile nu vor fi tolerate”, a adăugat acesta.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав