COVID-19 în MOLDOVA

Mai puțini angajați la Agenția Achiziții Publice

Mai puțini angajați la Agenția Achiziții Publice

Agenția Achiziții Publice, din subordinea Ministerului Finanțelor, va avea cu 18 angajați mai puțin. Asta prevede un proiect de hotărîre de Guvern, care urmează să fie aprobat de Cabinetul de miniștri în ședința din 26 februarie.

Proiectul prevede modificarea efectivului limită al Agenției Achiziții Publice de la 43 la 25 de unități. Totodată, se schimbă efectivul limită al aparatului central și al trezoreriilor regionale ale Ministerului Finanțelor de la 317 la 335 de unități.

Potrivit notei informative a proiectului, documentul a fost elaborat „în scopul atingerii obiectivului general al reformei administraţiei publice de creare a administraţiei publice moderne profesioniste şi orientate spre oferirea serviciilor publice de calitate, reieşind din obiectivele stabilite în Strategia privind reforma administraţiei publice pentru anii 2016­-2020”, transmite NOI.md cu referire la agora.md.


„Prin proiect se propune transmiterea de la Agenţia Achiziţii Publice la Ministerul Finanţelor a 18 unităţi de personal. Totodată, se propune introducerea unor modificări în structura aparatului Ministerului Finanţelor, cum ar fi crearea unor subdiviziuni noi (Serviciul integritate instituţională), modificarea statutului subdiviziunii (Secţia asistenţă externă se va transforma în direcţie), comasarea unor subdiviziuni separate într-o subdiviziune (Direcţia reglementarea contabilităţii şi auditului în sectorul corporativ şi Serviciul reglementarea sectorului financiar şi regimului metalelor şi pietrelor preţioase se vor comasa în Direcţia politici financiare) sau modificarea denumirii unor subdiviziuni (Direcţia contencios şi controlul legalităţii se va redenumi în Direcţia expertiză juridică)”, se explică în nota informativă.

Hotărîrea va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load