Mai mulți tineri și-au prezentat ideile de afaceri

26 feb. 12:45   Economie
2406 0

Aproape 30 de tineri antreprenori au participat la un curs de planificare strategică, desfășurat la Soroca.

Acțiunile au loc în cadrul Maratonului Ideilor de Afaceri, cu scopul de a învăța noi metode de inițiere și de dezvoltare a afacerilor, dar și pentru a identifica soluții în caz de reziliență economică.

Dragomir Sîrghi administrează o afacere, dar din perioada pandemiei s-a confruntat cu mai multe probleme, iar pentru a face față situației, a diversificat produsele în conformitate cu cerințele clienților.

„Avem un produs care este întrebat acum pe piața și asta ne ajută sa avem un venit să ne putem menține. Cu majorarea prețurilor la încălzire, la electricitate, am mai strîns curelele”, spune Dragomir Sîrghi, antreprenor.

Scumpirea materiei prime, majorarea tarifelor de întreținere, dar și lipsa unei piețe de desfacere, au adus în situație similară mai mulți antreprenori din raion.


„La moment e foarte greu să ne susținem pe piață. Prețurile cresc și la materie primă, și la lumină, și la tot. Facem mult efort, învățăm a duce afacerea mai corect, a finanța mai corect poate și a cheltui mai corect banul”, a menționat Aliona Chistol, antreprenoare.

„Ne ocupăm cu soțul împreună cu creșterea oilor și este o meserie foarte grea. Prin aceste sesiuni învățăm să ne dezvoltăm, să luăm idei pentru a ne promova”, menționează Cristina Bîrtea, antreprenoare.

Prin intermediul acestui proiect, participanții învață noi metode de inițiere și de dezvoltare a afacerilor.

„Ne-am propus să aducem experiența și expertiza tinerii generații, antreprenorilor existenți și acei care sînt în devenire ca să îi echipăm cu acele instrumente și să fie rezilienți la riscurile care poate nu le prevăd și nu le cunosc”, a declarat Lucia Ușurelu, expert.

Cele mai bune proiecte din regiune se vor prezenta la concursul republican.

„Persoanele cu idei de afaceri sperăm să-i selectăm și la finalul acestui maraton să identificam două cele mai bune idei de afaceri, care vor fi participante și la maratonul republican al ideilor de afaceri”, a spus Liliana Barbără, șefa Incubatorului de Afaceri Soroca.

Învingătorii Maratonului Ideilor de Afaceri vor primi un sprijin financiar, oferit de Organizația pentru dezvoltarea antreprenoriatului și finanțat de Organizația Internațională a Muncii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?