Lista cu soiurile de struguri ce pot fi alese pentru subvenții, extinsă

20 sep. 16:45   Economie
2290 0

Mai multe soiuri de struguri, de masă, dar și pentru vin, au fost incluse în lista strugurilor eligibili subvenționării investițiilor din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural. Lista conține 60 de soiuri și a fost publicată miercuri, în Monitorul Oficial.

Astfel, în lista soiurilor de struguri de masă eligibili pentru subvenționare au fost incluse 20 de specii, printre care Victoria, Moldova, Arcadia, Cardinal, Codreanca, Alb de Suruceni, Kișmiș moldovenesc.

În lista de struguri pentru vin cu bobul alb și bobul negru au fost incluse 37 de soiuri, cum ar fi Fetească Albă, Fetească Neagră, Fetească regală, Alb de Onițcani, Chardonnary, Cabernet blanc, Muscat alb, Pinot gris, Pinot blanc, Sauvignon blanc, Traminer rose, Viorica, Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec, Negru de Căușeni, Pinot noir, Rară neagră, Saperavi.

Propunerea a oferi subvenții pentru viticultorii care au plantații de viță de vie cu aceste specii, a venit din partea Oficiului Național al Viei și Vinului, notează Noi.md cu referire la tv8.

6
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?