X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1734

Lider PSRM: Sandu va permite vînzarea pămîntului pentru străini

17 aug. 2020,, 07:50   Economie
2294 1

Politicienii din opoziție, care acum organizează proteste în susținerea agricultorilor, vor permite vînzarea pămîntului agricol pentru cetățenii străini.

Aceasta avertizare a fost făcută de către liderul fracțiunii parlamentare a PSRM, Corneliu Furculiță în contextul protestelor organizate duminică de către PAS și PPDA, scrie today.md.

Socialistul a scris, pe o rețea de socializare, că cei care organizează acum proteste “sînt campioni la închiderea școlilor și spitalelor”. Iar pentru agricultori, susține Corneliu Furculiță, acești politicieni pregătesc alt gen de “optimizări”. Potrivit surse citate, Maia Sandu și Andrei Năstase vor “să permită marilor companii internaționale să cumpere pămîntul agricol din Moldova”. “Nu v-au spus încă? Întrebații ce cred ei despre asta? Iar agricultorii noștri moldoveni cum cred: după ce pămînturile lor vor fi cumpărate de companiile mari internaționale, locul lor unde va fi?”, se întreabă retoric deputatul socialist.

Acesta mai amintește ce a făcut Guvernul Sandu pentru agricultorii din nordul Moldova după ce a căzut grindină anul trecut. “0,00 Lei. Sau poate Slusari alerga la cei care cu oleacă de mită le-a acordat tractoare din proiectele partenerilor? La fel 0,00 Lei. Sau poate pentru producătorii de struguri, care nu aveau unde să-și vîndă roada nu le-au propus să facă decît must și să-l vîndă la grădinițe și școli?”, sctie Corneliu Furculiță.

Sîmbătă, liderul fracțiunii PSRM s-a adresat agricultorilor ca să nu fie atrași în capcana jocurilor politice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий