X 
Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Legislația națională în domeniul energiei electrice, armonizată cu legislația UE

3 feb. 2022,, 14:42   Economie
2225 1

A fost modificată Legea cu privire la energia electrică, în vederea armonizării legislației naționale în domeniu cu legislația Uniunii Europene.

Obiectivul de bază al modificărilor este introducerea unui mecanism de asigurare a achiziției de energie electrică din cel puțin două surse, ca măsură de creștere a siguranței în aprovizionarea cu energia electrică.

Prin PROIECTUL de lege aprobat se operează completări ale atribuțiilor Agenției Naționale de Reglementare în Energetică (ANRE); modificarea și stabilirea modelelor aplicabile pentru asigurarea independenței operatorului sistemului de transport; stabilirea cerințelor privind desemnarea operatorului de sistem independent, a procedurilor aplicate la desemnarea acestuia, atribuțiilor și obligațiilor de bază.

Totodată, sînt modificate cerințele privind furnizarea energiei electrice de către furnizorul serviciului universal și furnizorul de ultimă opțiune și obligațiile participanților la piața energiei electrice în legătură cu echilibrarea.

Proiectul de modificare a legii cu privire la energia electrică a fost votat în lectura a doua de 58 de deputați.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?