COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Legea privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar. implementată în RM

Guvernul a aprobat repartizearea din alocațiile aprobate în Bugetul de stat pentru anul 2020, mijloace financiare în sumă de 65,4913 milioane lei, inclusiv transferuri cu destinație specială – 64,525,8 milioane lei și alte transferuri cu destinație generală – 965,5 mii lei, în scopul acoperirii parțiale a cheltuielilor pentru implementarea prevederilor Legii nr. 270/2018 privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar.

Potrivit Vicepremierului Serghei Pușcuța, aceste măsuri sînt necesare în special în contextul reînceperii noului an școlar, pentru care va fi necesară asigurarea condițiilor de studii și de muncă pentru copii și pedagogi în condiții de pandemie – cheltuieli neprevăzute în bugetul anului curent.

Astfel, proiectul Hotărîrii Guvernului prevede derogarea de la regula generală care permite suplimentarea bugetelor instituțiilor de învățămînt primar, gimnazial și liceal cu alocații în volume concrete, estimate reieșind din necesarul de cheltuieli la nivel de fiecare instituție.

De asemenea, documentul prevede oferirea dreptului autorităților publice locale de a redirecționa economiile formate din mijloacele financiare neutilizate din contul unor măsuri educaționale, dat fiind regimul special de activitate în anul curent, în scopul acoperirii cheltuielilor de personal în instituțiile respective.

Ministerul Finanțelor va monitoriza și în continuare situația privind plata salariilor în autoritățile publice locale, pentru a interveni în caz de necesitate, cu propuneri de depășire a situațiilor create.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load