COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Legăturile secrete ale lui Șor cu Aeroportul, simțite și în prezent

Legăturile secrete ale lui Șor cu Aeroportul, simțite și în prezent

Deși a fugit din țară încă în luna iunie, controversatul om de afaceri, Ilan Sor stă în continuare în spatele aeroportului și profită de veniturile companiei.

Sînt declarațiile făcute de Igor Munteanu la emisiunea InProfunzime de aseară. Totodată, deputatul PPDA spune că fostul primar de Orhei nu este condamnat din cauza funcționarilor incompetenți. Purtătorul de cuvînt al partidului Sor ne-a spus că va reveni cu o reacție mai tîrziu.

Potrivit lui Igor Munteanu, deputatul PPDA, atîta timp cît acest aeroport reprezintă prin multe conexiuni interesele acestui individ. Evident că Sor este încă în Aeroport. A folosit banii din taxele de la aeroport că să-și finanțeze alte afaceri.


Igor Munteanu spune că trebuie reziliat contractul cu Avia Invest pentru că este unul fraudulos și că această companie a fost înaintată pe ușa din spate de către responsabilii de la Agenția Proprietății Publice.

Igor MUNTEANU, DEPUTAT PPDA: ”Cu 540 de lei pe cont, niciun fel de experiență motivul a fost că întră intr-un consortium cu Federația Rusă, acele două companii au plecat la două ore după semnarea contractului.”

Reprezentanții Agenției Servicii Publice nu au răspuns la telefon pentru o reacție. Tot aseară, deputatul PPDA a declarat că dosarul lui Ilan Sor bate pasul pe loc din cauza autorităților incompetente.

În septembrie 2019, cabinetul Maiei Sandu a înaintat o cerere de chemare în judecată împotriva firmei care a concesionat Aeroportul Chișînău, pentru că acel contract să fie declarat nul. Iar un raport al comisiei parlamentare de anchetă notează că concursul organizat pentru selectarea concesionarului a fost unul fictiv, iar statul a avut de pierdut din cauza clauzelor incoerente incluse în contract. La sfîrșitul lunii decembrie anul trecut, un miliardar rus a devenit proprietarul companiei Avia Invest.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load