Criza energetică stiri: 790
Preşedintele stiri: 3236
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

La ZEL Valkaneş au loc lucrări de consolidare a potențialului economic

5 mai. 13:00   Economie
1856

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, a vizitat Zona economică liberă (ZEL) "Valkaneş", unde a făcut cunoștință cu progresul lucrărilor de consolidare a potențialului economic și de dezvoltare a infrastructurii zonei, transmite Noi.md.

În prezent, cu sprijinul Agenției germane GIZ, se lucrează la proiectarea a trei fîntîni arteziene, care vor permite siturilor industriale ale ZEL să fie furnizate cu apă potabilă într-un mod neîntrerupt. În paralel, se planifică conectarea siturilor industriale la sistemul de canalizare.

27 de agenți economici sînt rezidenți ai ZEL "Valkaneş", doi dintre ei înregistrați anul trecut. Alte două companii sînt în proces de obținere a statutului de rezident.

"Pînă în prezent, mai mulți factori au împiedicat realizarea potențialului ZEL "Valkaneş". Aceasta este accesibilitatea slabă a transportului și infrastructura nedezvoltată a zonei în sine. Situația sa schimbat în ultimii ani. Reabilitarea segmentului autostrăzii Ciumai-Vulcănești este în faza finală. Raionul Vulcănești va fi în sfîrșit conectat cu alte raioane ale Găgăuziei și Chișinăului printr-o autostradă modernă. Acum este necesar să se creeze condiții optime pentru investitori. Venind în zonă, ei ar trebui să obțină un site industrial gata pregătit cu toate utilitățile conectate", a menționat Irina Vlah.

Bașcanul Găgăuziei a vizitat și producția Terra Impex, unul dintre cei mai mari rezidenți ai ZEL "Valkaneş", specializată în producția de plasă de construcție din fibră de sticlă. În ultimii ani, compania și-a crescut volumul de producție și și-a mărit personalul la 170 de locuri de muncă. Volumul total al investițiilor în active fixe ale sitului de producție Terra Impex din Vulcănești a depășit 2,5 milioane de euro.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав