COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

La Moldovagaz SA se așteaptă remanieri

La Moldovagaz SA se așteaptă remanieri

Întreprinderea moldo-rusă Moldovagaz SA preconizează remanieri de personal.

Astfel, pentru adunarea generală extraordinară a acționarilor Moldovagaz SA, programată pentru 20 septembrie, este planificat să decidă încetarea anticipată a împuternicirilor unora dintre membrii Consiliului de Cenzori al companiei, precum și alegerea de noi membri ai Consiliului de Cenzori. Adunarea acționarilor va avea loc la Chișinău, forma adunării – cu prezenţă.

Materialele pentru ordinea de zi a ședinței acționarilor vor fi accesibile 10 septembrie, la sediul Moldovagaz, precum și în ziua în care ședința este convocată, la locul de desfășurare.

Se aşteaptă că la această adunare a acţionarilor doi noi reprezentanți ai Republicii Moldova să fie aleși în Consiliul de Cenzori al SA Moldovagaz. Anterior, ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a menționat că vor fi numiți doi profesioniști buni, incoruptibili, pentru aceste funcții.
Conform materialelor de pe site-ul Moldovagaz, din componenţa Consiliului de Cenzori al acestei întreprinderi moldo-ruse din partea Moldovei, face parte fostul secretar de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Vitalie Iurcu, și șeful Direcţiei Politici Energetice al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Călin Negură.
SA Moldovagaz este cea mai mare întreprindere din țară. Cei mai mari acționari ai companiei sînt Gazprom (50% din acțiuni), guvernul Republicii Moldova (35,33%) și administrația transnistreană (13,44%), care și-a transferat acțiunile în administrare fiduciară holdingului de gaze rusesc.
Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load