X 
Arşiţa stiri: 170
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

La Moldovagaz SA se așteaptă remanieri

19 aug. 2019,, 18:20   Economie
4316 0

Întreprinderea moldo-rusă Moldovagaz SA preconizează remanieri de personal.

Astfel, pentru adunarea generală extraordinară a acționarilor Moldovagaz SA, programată pentru 20 septembrie, este planificat să decidă încetarea anticipată a împuternicirilor unora dintre membrii Consiliului de Cenzori al companiei, precum și alegerea de noi membri ai Consiliului de Cenzori. Adunarea acționarilor va avea loc la Chișinău, forma adunării – cu prezenţă.

Materialele pentru ordinea de zi a ședinței acționarilor vor fi accesibile 10 septembrie, la sediul Moldovagaz, precum și în ziua în care ședința este convocată, la locul de desfășurare.

Se aşteaptă că la această adunare a acţionarilor doi noi reprezentanți ai Republicii Moldova să fie aleși în Consiliul de Cenzori al SA Moldovagaz. Anterior, ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a menționat că vor fi numiți doi profesioniști buni, incoruptibili, pentru aceste funcții.
Conform materialelor de pe site-ul Moldovagaz, din componenţa Consiliului de Cenzori al acestei întreprinderi moldo-ruse din partea Moldovei, face parte fostul secretar de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Vitalie Iurcu, și șeful Direcţiei Politici Energetice al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Călin Negură.
SA Moldovagaz este cea mai mare întreprindere din țară. Cei mai mari acționari ai companiei sînt Gazprom (50% din acțiuni), guvernul Republicii Moldova (35,33%) și administrația transnistreană (13,44%), care și-a transferat acțiunile în administrare fiduciară holdingului de gaze rusesc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав