Cazul Șor stiri: 599

La iarnă, Termoelectrica va funcționa doar pe gaz

15 aug. 21:50   Economie
2296 0

SA „Termoelectrica” va funcționa în sezonul rece 2023-2024 doar pe bază de gaz.

Despre aceasta a anunțat ministrul Energiei, Victor Parlicov, în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la rlive. Potrivit lui Parlicov, păcura a fost o soluție temporară, scrie newsmaker.md.

„Nu are niciun rost să funcționăm astăzi pe păcură, din toate punctele de vedere: ecologic, economic, logistic. Păcura a fost o soluție temporară pentru perioada cînd tarifele la gaz erau anormale. Astăzi, pe gaze este și mai ieftin și mai comod să lucrăm”, a precizat Victor Parlicov.

Totodată, ministrul Energiei a declarat că are încredere în ancheta internă, care se desfășoară pecazul păcurii îngropate la Termoelectrica.

„Acest director a fost la întreprindere în 2015, cînd a avut loc o avarie și s-a scurs vreo 500 – 700 de tone de păcură. El știe cum arată așa situație pe teren și cunoaște ce trebuie să fie făcut în asemenea cazuri. Nu am nici un temei să nu-l cred. Nu înțeleg doar care a fost motivul pentru care, oamenii aceștia în loc să trateze solul regulamentar, au hotărît să facă îngropări”, a adăugat Parlicov.

0
2
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?