TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

La Brest se planifică crearea unei întreprinderi de vinuri moldovenești

Investitorul din Moldova examinează posibilitatea creării în Brest a unei fabrici de vin, a declarat pentru BELTA prim-vicepreședintele Comitetului Executiv al orașului, Vadim Kravciuk.

"La una din expozițiile de la Minsk, delegația din Brest a făcut cunoștință cu conducerea unei companii din Moldova, care produce produse vinicole. Atunci am discutat despre posibilitatea transferării producției în Brest. De Ziua Orașului care a avut loc în Gomel, partenerii moldoveni și-au confirmat intențiile de a investi în deschiderea reprezentanței lor la Brest", a spus Vadim Kravciuk.

Potrivit lui, investitorul moldovean a fost interesat de atractivitatea logistică din Brest, în special direcția vestică. Orașul este gata să ofere o platformă potrivită pentru plasarea producției, inclusiv pe teritoriul Zonei Economice Libere.

"În centrul imobiliar orășenesc există aproximativ 10 mii de metri pătrați, potriviți pentru plasarea întreprinderii. Pe platformele gratuite se află clădiri și structuri, sunt conectate toate comunicațiile. Sperăm ca în acest an să rezolvăm toate problemele organizatorice. Vom încerca să facem ca în anul 2021 întreprinderea să funcționeze deja", a menționat primul vicepreședinte al Comitetului Executiv al orașului Brest.

Investitorul propune instalarea în Brest a unei linii de îmbuteliere a vinurilor moldovenești. De asemenea, el are nevoie de spații de depozitare pentru păstrarea buteliilor și a produselor finite. La întreprindere ar putea fi create cel puțin 25 de locuri de muncă.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load