COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

La Anenii Noi sînt modernizate rețelele electrice de medie tensiune în cablu subteran

Pentru sporirea fiabilității alimentării cu energie electrică a consumatorilor din orașul Anenii Noi, la sfîrșitul lunii august, curent, ÎCS „Premier Energy Distribution" SA a demarat un proiect de construcție a unor porțiuni de rețele electrice subterane de medie tensiune.

Lucrarea dată ajustează arhitectura rețelelor de medie tensiune prin conectarea instalațiilor la scheme sigure de alimentare, înlocuiește o linie electrică aeriană (LEA) cu acces dificil și asigură securitatea zonei de protecție a instalației electrice.

Astfel, sînt construite două tronsoane noi de linii electrice în cablu (LEC) subteran cu nivelul de tensiune de 10 kV cu o lungime totală de 1,35 km, care vor interconecta următoarele posturi de transformare (PT): PT 397/I16 – PT 188AN/IF35, pe o lungime a rețelei de 0,7 km, respectiv PT 576/IF335 – PT 360/IF654, pe 0,65 km.

În rezultat, porțiunea de LEA 10 kV între PT 575AN și PT 190AN cu un traseu greu accesibil și grad sporit de uzură va fi retrasă din exploatare și lichidată din schema arhitecturii rețelelor locale. Toți consumatorii alimentați de la aceste instalații vor fi conectați la noile surse de energie stabilite în proiect.

Paralel cu această lucrare sînt desfășurate activități de reparație și întreținere a posturilor de transformare 10/0,4 kV vizate, fapt care oferă o fiabilitate sporită alimentării cu energie electrică a consumatorilor conectați la aceste rețele noi.


Valoarea totală a proiectului constituie suma de 1 milion 770 mii de lei, acesta fiind aprobat spre realizare de către autoritatea de reglementare în cadrul Planului de investiții prevăzut pentru anul 2020.

Sectorul de distribuție Anenii Noi din cadrul ÎCS „Premier Energy Distribution" SA, care realizează acest proiect investițional, deservește raioanele Hîncești, Ialoveni, Anenii Noi, Căușeni și Ștefan Vodă.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load