COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 944 930   INFECTAȚI 366 256(+94)   TRATAȚI 350 497      DECESE 9217(+9)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Kremlinul: "Nu există nici un fel de politizare în negocierile dintre Rusia și Moldova privind gazele"

27 oct. 14:45   Economie
2987 6

Negocierile ruso-moldovenești privind gazele nu sunt supuse politizării și au un caracter exclusiv comercial. Despre acest lucru a declarat miercuri jurnaliștilor Purtătorul de cuvînt al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, scrie tass.ru.

"Nici un fel de probleme politice nu există și nu pot exista, acestea sînt negocieri exclusiv comerciale. Este o necesitate, există o ofertă comercială, există o reducere oferită, există și problema datoriilor acumulate. Toate acestea sînt de natură comercială, nu există și nu poate exista nici un fel de politizare aici", a spus Peskov, răspunzînd solicitării de a comenta o publicație din ziarul britanic The Financial Times potrivit căreia Moscova ar înainta condiții politice în negocierile cu Chișinăul.

Negocierile privind semnarea unui contract pe termen lung cu Gazprom, care au avut loc săptămîna trecută la Moscova și la care au participat vicepremierii Moldovei Andrei Spînu și Vladislav Kulminski, s-au încheiat fără rezultat. Astăzi acestea vor fi continuate. Spînu a mers din nou la Sankt Petersburg, unde intenționează să se întîlnească cu șeful Gazprom, Alexei Miller.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X