TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Japonia examinează un nou program de susținere a agricultorilor din Moldova

Japonia examinează un nou program de susținere a agricultorilor din Moldova

Japonia examinează posibilitățile de aplicare a unui nou program de susținere a agricultorilor – ”Post-2KR”

Despre acest lucru s-a discutat în cadrul întrevederii pe care președintele Parlamentului Moldovei, Zinaida Greceanîi, a avut-o cu ambasadorul Japoniei în Moldova, Masanobu Yoshii care își încheie misiunea diplomatică în țara noastră, transmite Noi.md.

Zinaida Greceanîi a adresat diplomatului și țării sale recunoștință pentru tot sprijinul pe care partenerii niponi acordă constant Republicii Moldova și care contribuie la dezvoltarea social-economică a țării.


De asemenea, Președintele Parlamentului a relatat despre colaborarea excelentă în domeniile culturii, științei și educației, exprimînd recunoștință pentru numeroasele proiecte de modernizare a grădinițelor, școlilor și spitalelor.

Zinaida Greceanîi a subliniat rolul important al lui Masanobu Yoshii în dezvoltarea bunelor relații dintre Japonia și Moldova, exprimîndu-și încrederea în extinderea continuă a parteneriatului multilateral dintre țările noastre.

La rîndul său, Masanobu Yoshii a menționat că Japonia mereu este în căutarea de noi oportunități pentru dezvoltarea relațiilor de colaborare și prietenie cu Moldova. Astfel, sînt examinate posibilitățile de aplicare a unui nou program de susținere a agricultorilor – ”Post-2KR”, de extindere continuă a investițiilor companiilor nipone în Moldova, de realizare a noi proiecte în sfera socială.

Ambasadorul și-a exprimat asigurarea că autoritățile țării noastre vor depune eforturile necesare pentru menținerea stabilității politice și economice durabile, oferind un cadru favorabil pentru cooperarea moldo-japoneză.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load