COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ioniță: Petroliștii se bucură cel mai mult de prețurile mici la benzină

Ioniță: Petroliștii se bucură cel mai mult de prețurile mici la benzină

Expertul economic Veaceslav Ioniță spune că, în contextul actual, petroliștii au cel mai mult de cîștigat din vînzarea combustibilului – aproximativ 6,7 lei/litru.

„Petroliștii, acum încasează cu 3 lei mai mult pe litru decît în decembrie 2019. Atunci prețul mediu de comercializare a Benzinei 95 era de 18.08 Lei/litru, în Aprilie 2019 prețul a scăzut estimativ la 16 lei/litru. Numai că petrolul în această perioadă a scăzut cu 5,2 lei/litru de la 7,34 lei/litru la 2,16 lei/litru”, susține expertul, transmite Deschide.md.

Acesta adaugă că accizele au crescut puțin, dar s-a economisit la TVA, așa că impozitele au rămas relativ stabile în jur de 7 lei/litru: „Restul au luat petroliștii”.


„Am mai spus și voi repeta mereu: nu săriți la gîtul petroliștilor cînd cresc prețurile, ei atunci sînt buni. Cînd prețurile scad, atunci se fac șmecheriile.

Ei acum încasează 6,7 lei/litru, maxima din ultimii 5 ani. Ultima dată a fost în ianuarie 2016, cînd au reușit să scoată de pe noi 7,5 lei/litru. Media pe ultimii 5 ani este de 4,5 lei/litru”, adaugă Ioniță.

Amintim că ultima dată cînd unele stații PECO au redus prețurile la benzină, motorină și gaz lichefiat a fost pe 10 martie. Astfel, la stații un litru de benzină A95 costă 17,42 lei – cu un leu mai ieftin decît înainte. La Bemol, un litru de benzină costă 17,55 lei.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load