Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1729

Ioniță: "Gazul importat prin sistemul revers ar putea fi rusesc"

9 noi. 2022,, 17:30   Economie
1765 2

Comentînd primul import de gaze naturale al Republicii Moldova prin sistemul revers — de la vest la est, economistul Veaceslav Ioniță a menționat că nu exclude că acest gaz ar putea fi rusesc.

"Poate că este gaz rusesc. Nu știu dacă îl cumpărăm mai scump sau poate mai ieftin", a spus Ioniță în cadrul emisiunii "Tema cu Liudmila Belcenkova", răspunzând la întrebarea – al cui gaz am importat.

În același timp, expertul a menționat că nu vede nimic rău cu acest lucru, relatează a-tv.md.

"Există gaz care este produs, și este produs de mulți producători, inclusiv Gazprom. Și există un proprietar al gazelor. Și Gazprom vinde gaze către diferiți cumpărători. Există cumpărători cărora li se înaintează condiția: nu aveți dreptul de a revinde, la fel ca noi – nu avem dreptul să revindem. Și există cumpărători care nu au astfel de condiții", a adăugat Ioniță.

Reamintim că pe 2 noiembrie, pe canalul său Telegram, vicepremierul, ministrul Infrastructurii Andrei Spînu a scris că "mitul că Moldova poate importa gaze numai din Rusia a fost anulat".


"Ieri, Moldova, în premieră, a importat gaze naturale în sistem revers, dinspre vest spre est. Miercuri, Energocom a procurat 5,6 milioane de metri cubi de gaze naturale, care au fost transferate prin punctul de livrare Budnice din Slovacia, la frontieră cu Ucraina", a spus Spînu, fără a preciza ce fel de gaz era și la ce preț.

0
2
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий