X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1675

Ion Chicu – despre tariful la energie electrică: „S-au grăbit să ne pregătească psihologic pentru tariful de 10 lei”

28 noi. 2022,, 23:00   Economie
2450 0

"S-au grăbit să ne pregătească psihologic pentru tariful de 10 lei. Sper că acest lucru nu se va întîmpla". Afirmația o face fostul premier Ion Chicu, comentînd situația actuală din sectorul energetic în cadrul programului „Problema principală cu Iulia Fedorova”.

"După cum știm, prețul depinde de raportul dintre cerere și ofertă. Acum, în mod evident, există probleme mari cu aprovizionarea. Avem un deficit de energie electrică. Comercianții care furnizează și joacă pe asta nu au niciun interes să scadă prețurile", spune Chicu.

"Avem un principiu încă din vremea sovietică și încă mai avem pînă în prezent – un singur sistem energetic. Acum am decis că trebuie să intrăm în sistemul european. Acesta este un pas mai mult politic.

Nu primim energie electrică de la Cuciurgan, respectiv, sîntem conectați la sistemul european, dar nu trebuie să ne facem iluzii că energia electrică va fi furnizată la prețuri ucrainene”.

Reamintim că pe 25 noiembrie, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a recunoscut că tariful la energie electrică ar putea fi de 10 lei.


De asemenea, Ion Chicu a comentat recentele pene de curent din țară. Potrivit acestuia, pentru mulți cetățeni rămîne întrebarea de ce sectorul energetic al Moldovei suferă de atacuri în Ucraina, dacă furnizorul este România:

"Întrebarea logică care se pune în rîndul oamenilor este de ce ne sînt întrerupte livrările de curent electric atunci cînd au loc lovituri asupra Ucraina, dacă ni se spune că cumpărăm 80 la sută din România. Pînă acum, nu vedem nicio explicație".

Amintim că, săptămîna trecută, Republica Moldova a rămas fără curent electric. Din cauza lipsei curentului electric, pe străzile capitalei s-au format blocaje, oamenii au mers pe jos spre case, iar șoferii au stat în rînd la benzinării.

21
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий