COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Investitorii ruși propun construirea unei șosele de centură în jurul Chișinăului

Investitorii ruși propun construirea unei șosele de centură în jurul Chișinăului

Investitorii ruși propun construirea unei șosele de centură în jurul Chișinăului, care ar corespunde tuturor standardelor internaționale, transmite Noi.md.

Despre aceasta a declarat la întrevederea cu Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, Igor Bukato, președintele Consiliului de administrație al Parteneriatului non-profit rus „Grupul companiilor de proiectare și construcții ”Renaștere”, care se află în țara noastră pentru a participa la Forumul Economic Moldo-Rus.

Reprezentanții echipei domnului Bukato au făcut o prezentare a activității grupului de companii ”Renaștere”. În special, s-a menționat că investitorii au construit autostrăzi în Sankt Petersburg și Ashgabat, au edificat zeci de obiecte de înaltă calitate, în infrastructura rutieră și municipală în acestea și în alte orașe.


Pentru Republica Moldova, investitorii ruși propun construirea unei șosele de centură în jurul Chișinăului, care ar corespunde tuturor standardelor internaționale și ar contribui la fluidizarea traficului din capitala și din partea centrală a țării.

Președintele RM a apreciat proiectul propus, considerîndu-l extrem de important pentru dezvoltarea economică a Moldovei. În acest sens, Igor Dodon a anunțat că va veni cu o inițiativă prezidențială privind demararea unor negocieri oficiale în vederea încheierii unui acord privind construcția șoselei de centură. De asemenea, șeful statului consideră că atragerea investițiilor ruse va impulsiona dezvoltarea și consolidarea parteneriatului strategic al țărilor noastre.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load