TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Întreprinderile de stat care generează datorii ar putea rămîne fără bunuri

Întreprinderile de stat care generează datorii ar putea rămîne fără bunuri

Situația economică și financiară, precum și perspectivele de reorganizare a întreprinderilor din domeniul irigării a fost analizată joi, 6 iunie, în cadrul unei ședințe de lucru cu participarea directorului general al Agenției Proprietății Publice (APP), Vladimir Baldovici, informează MOLDPRES.


“Am analizat detaliat situația și am constatat că unii administratori nu gestionează eficient patrimoniul statului, nu asigură servicii de calitate și nu generează venituri pentru a acoperi cheltuielile curente ale întreprinderilor”, a declarat Vladimir Baldovici în cadrul ședinței.


„Nu mai putem tolera ca întreprinderile să mai funcționeze în acest format”, a menționat directorul general al APP. El a adăugat că guvernul va identifica soluții pentru a acoperi unele datorii acumulate la salarii. „Totodată, analizăm posibilitatea de a transmite bunurile întreprinderilor în gestiunea Asociațiilor utilizatorilor de apă. Astfel, considerăm că responsabilitatea va fi mult mai mare - implicarea după capacități și remunerarea după eficiență”, a mai spus directorul Vladimir Baldovici.


Directorul Centrului de Implementare a Reformelor, Iurie Ciocan, a declarat în cadrul ședinței că poziția guvernului este categorică în ceea ce privește rolul administratorilor și responsabilitatea lor pentru activitatea economică și dezvoltarea întreprinderilor. “Bazinele acvatice sînt prevăzute pentru irigare, dar nu pentru a fi date în locațiune, generînd datorii enorme la întreprinderile de stat din domeniu. De acest lucru trebuie să aibă grijă direct conducătorii întreprinderilor”, a spus Iurie Ciocan.


Potrivit rapoartelor financiare din ianuarie 2019, prezentate de întreprinderile de stat din domeniul apelor pentru anul 2018, la unele întreprinderi activele nete sînt mai mici decît capitalul social, ceea ce demonstrează că datoriile depășesc activele întreprinderilor societății, iar acest fapt determină îndatorarea entității cu risc eminent la intentarea procedurilor de insolvabilitate de către creditorii existenți.


Anterior, existau 20 de întreprinderi de stat, în majoritate staţiuni tehnologice pentru irigare, în care atribuțiile de fondator îl exercita Agenţia „Apele Moldovei”.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load