X 
Arşiţa stiri: 192
Jocurile Olimpice stiri: 148
Transnistria stiri: 1414

Interzicerea publicității pentru jocurile de noroc, criticată de un fost deputat

15 sep. 2021,, 12:14   Economie
1974 0

Fostul preşedinte al Comisiei parlamentare Economie, Buget şi Finanţe, Veaceslav Ioniţă, atrage atenția că planurile guvernării de a interzice publicitatea la jocurile de noroc şi pariurile sportive i-ar putea face pe clienţi să se orienteze spre site-urile ilegale.

În cadrul unei emisiuni la Jurnal TV, Ioniţă a făcut o comparaţie cu reglementarea excesivă a pieţii tutunului, care duce la creşterea contrabandei cu ţigări. Prezent în studiou, autorul scandalosului proiect de lege, deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a declarat că iniţiativa sa va îmbunătăţi viaţa cetăţenilor, chiar dacă recunoaşte că modificările legislative vor provoca pierderi financiare pentru stat, transmite publika.md.

"Astăzi ce se întîmplă? Sînt mii de oameni care joacă în continuare ilegal, într-un fel, pe aceste site-uri internaționale și bugetul are doar de pierdut”, a menționat Alex Cozer, moderator.

"Cînd a fost cu țigările, noi urmăream ca reglementarea să fie dură, ca să limităm fumatul, dar nu cumva să ne trezim că prin reglementare proastă să avem contrabandă, iar cum spuneți Dvs., să avem că oamenii joacă în altă țară", a spus Veaceslav Ioniţă.

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a recunoscut că instituțiile de presă vor fi direct afectate de interzicerea publicităţii pentru jocurile de noroc şi pariuri sportive.


"Am văzut la colegii Dvs. care cumva ar fi îngrijorați că pierd bugete de publicitate. Nu e vorba nici de asta, e vorba de simplul argument că atunci cînd limitezi publicitatea, acest produs devine mai puţin atractiv", a spus Dumitru Alaiba, preşedintele Comisiei Economie.

"Nu doar televiziunile pierd, pierde şi bugetul, domnule Alaiba. 20 la sută TVA”, a remarcat Alex Cozer.

"Și bugetul pierde, pierd și cei care fac afaceri din asta, dar cîștigă, eu sînt convins, societatea, care pînă la urmă... Noi nu facem asta pentru buget, noi nu facem asta pentru un minister. Noi facem asta pentru ca oamenii să aibă o viață bună", a declarat Dumitru Alaiba.

Totuși, Alaiba nu mai este atît de categoric și admite că, în urma consultărilor publice, ar putea modifica proiectul de lege, astfel încît publicitatea la jocurile de noroc şi pariurile sportive să nu fie interzisă, ci doar limitată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав