Interdicție de comercializare a carburanților duty-free, impusă de guvern

11 iul. 2019,, 08:50   Economie
3765 0

Guvernul a aprobat miercuri un proiect de lege care prevede anularea prevederilor referitor la comercializarea produselor petroliere fără plata TVA şi a accizelor la punctele de trecere la ieşirea din Moldova.

Potrivit agenţiei Infotag, ministrul Finanţelor, Natalia Gavriliţă, a menţionat că anume prevederile legislative cu privire la comercializarea de combustibil în regim duty-free a fost unul dintre motivele stopării programului cu FMI.

În plus, acestea nu oferă condiţii egale pentru contribuabilii care vînd carburanţi pe teritoriul ţării.

Premierul Maia Sandu a declarat la conferinţa de presă de după şedinţă că, începînd cu 2015, magazinele duty-free au importat bunuri în valoare de 2,8 mlrd. lei ($156,7 mil.), abătîndu-se de la plata impozitelor din cauza legilor proaste.

"Potrivit studiilor, 75% din volumul mărfurilor vîndute în magazinele duty-free au intrat ilegal în ţară. Societatea va putea afla mai multe detalii pînă la sfîrşitul zilei", a spus ea şi a promis că va publica documentele desecretizate pe această temă.


Sandu a menţionat că în aceste documente sînt indicaţi beneficiarii finali, printre care se numără "nume bine-cunoscute".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?