Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Instituțiile de creditare vor fi obligate să afișeze dobînda anuală efectivă și toate comisioanele

4 apr. 12:30   Economie
1338

Instituțiile de creditare vor fi obligate să afișeze dobînda anuală efectivă (DAE), adică dobînda propriu-zisă a creditului, plus toate comisioanele aferente, cu caractere de trei ori mai mari decît altă informație menționată în publicitate, pentru ca cetățenii să fie informați corect, transmite Noi.md cu referire la jurnal.md.

În vederea sporirii nivelului de protecție pentru consumatorii care contractează împrumuturi și creșterea încrederii în sectorul financiar, Executivul a aprobat astăzi avizul la proiectul de lege pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Proiectul de lege impune și standarde minime de creditare responsabilă, prin interzicerea aplicării dobînzilor flotante în cazul creditelor mai mici de trei salarii medii pe economie.

Totodată, urmează a fi modificat și unele prevederi ale Codului civil, astfel încît instituțiile de creditare să fie obligate să notifice în format electronic debitorul (consumatorul) în cazul reducerii ratei dobînzii aplicate de bancă pentru creditele noi, astfel ca beneficiarul să-și poată renegocia contractul de credit, în funcție de fluctuațiile ratei medii a dobînzii pe sectorul bancar.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав