Inspectoratul Fiscal a efectuat mai multe controale la "Air Moldova". Ce încălcări au fost găsite

21 mar. 10:15   Economie
2768 0

Compania Air Moldova nu are în prezent datorii față de bugetul public național, atestă datele Serviciului Fiscal de Stat.

Începînd cu anul 2018, cînd a fost privatizată întreprinderea de stat Air Moldova, la companie au fost efectuate 18 controale fiscale, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

Doar patru controale au fost realizate în baza analizei de risc. Dintre acestea, o verificare s-a făcut în anul 2021, iar alte trei în anul 2019, cînd procurorii au pornit două cauze penale ce vizau Air Moldova.

Celelalte 14 controale fiscale au fost efectuate la cererea Air Moldova cînd compania a solicitat restituiri de TVA și subvenții de la stat pentru achitarea salariilor angajaților aflați în șomaj tehnic în anul 2020 din cauza pandemiei de COVID.

În urma controalelor fiscale, la Air Moldova au fost depistate mai multe nereguli printre care: nerespectarea termenului de repatriere a mijloacelor bănești și diminuarea impozitului pe venit și TVA ca rezultat al deducerii neîntemeiate în scopuri fiscale a cheltuielilor ce nu țin de activitate de întreprinzător, a precizat Serviciul Fiscal.


Autoritatea a calculat obligații fiscale în valoare totală de peste șase milioane de lei și a cerut companiei Air Moldova să achite banii în bugetul de stat.

3
1
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий