TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Înghețata produsă în R. Moldova va putea în premieră tranzita teritoriul UE

Decizie importantă pentru procesatorii de lactate din Republica Moldova – înghețata moldoveneasca va putea tranzita în premieră teritoriul Uniunii Europene, informează Noi.md

Astăzi, Comisia Europeană a publicat regulamentul CE, care va permite tranzitul înghețatei din Republica Moldova pe teritoriul Uniunii Europene, pentru a ajunge la consumatorii din statele continentul african și țările Orientului Apropiat și Mijlociu.

Directorul General ANSA, Vladislav Cotici consideră că este o decizie importantă pentru economia Republicii Moldova, care va permite agenților economici exportatori o reducere a cheltuielilor pentru transportul produselor lactate, cum este înghețata, către alte țări.

”Suntem implicați într-un dialog amplu cu Comisia Europeană referitor la procesul de extindere a listei de produse de origine animală (produse lactate) exportate din țara noastră către piața Uniunii Europene. Aceasta ar include verificarea conformității la rigorile UE a sistemului gestionat de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), atît la nivel central, cît și la nivel de structuri teritoriale, inclusiv sistemul de laboratoare naționale și corespunderea unităților producătoare de produse de origine animal”, a declarat Vladislav Cotici.

”ANSA a depus eforturi considerabile în acest sens, prin elaborarea și aprobarea procedurilor necesare desfășurării activităților inspectorilor, obținerea acreditării metodelor de laborator necesare pentru acest segment de produse, implementarea programelor de supraveghere pentru bolile notificabile la animale, susține Directorul General ANSA, Vladislav Cotici.


Amintim ca in realizarea acestor obiective si-au adus aportul si reprezentanții MAEIE, MADRM si MEI, precum si experții internaționali.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load