X 
Arşiţa stiri: 192
Jocurile Olimpice stiri: 148
Transnistria stiri: 1414

Industria jocurilor de noroc ar putea fi lipsită de înlesniri

10 iul. 2019,, 17:33   Economie
2743 0

Industria jocurilor de noroc ar putea fi lipsită de facilitățile fiscale. Un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat luni la Parlament de către deputatul Blocului ACUM Dumitru Alaiba.

Potrivit deputatului, industria jocurilor de noroc ar reprezenta un mijloc de spălare de bani, asta în timp ce agenții economici ar beneficia de condiții extrem de prielnice din punct de vedere financiar.

Astfel, proiectul de lege prevede următoarele:

1. Anularea scutirii de la plata impozitului pe venit a cîştigurilor de la loterii şi/sau pariuri sportive.
2. Anularea scutirii de TVA fără drept de deducere a mărfurilor şi serviciilor importate în cadrul proiectelor de parteneriat public-privat.
3. Anularea prevederii privind restituirea T.V.A. la investiţii (cheltuieli) capitale efectuate în cadrul parteneriatului public-privat de interes naţional.
4. Anularea scutirii de la plata taxei pentru unităţile comerciale şi/sau de prestări servicii pentru persoanele care practică activităţi declarate prin lege ca activităţi ce constituie monopol de stat, în cazul dat jocuri de noroc.

„Timp de ani buni, industria jocurilor de noroc beneficiază de condiții extrem de prielnice din punct de vedere fiscal. Unele au apărut 20 de ani în urmă, altele – doi ani în urmă. Jucătorii pe această piață sînt pur și simplu scutiți de o bună parte din taxe”, a scris deputatul în blogul său.


În opinia parlamentarului, industriei jocurilor de noroc pot fi aduse multe critici. În acest sens, dînsul a prezentat mai multe argumente în susținerea proiectului de lege.

„În primul rînd, această industrie este unul din vehiculele preferate de criminal pentru spălarea banilor. În al doilea rînd, industria jocurilor de noroc distruge vieți și familii și afectează păturile cele mai vulnerabile. În al treilea rînd, vedem o inechitate clară. Unii plătesc impozite și taxe, iar alții sînt scutiți”, a mai scris parlamentarul.

Potrivit Codului Fiscal, cîștigurile de la loterii sau pariuri sportive sînt surse de venit neimpozabile, iar reținerea finală a impozitului din cîștigurile de la loterii și pariuri este de zero procente.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав