X 
Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1666

Indexarea depunerilor bănești în anul 2018

19 ian. 2018,, 13:52   Economie
15648 2

În anul 2018 autoritățile Moldovei vor continua să achite sumele indexate deponenților Băncii de Economii.

Este preconizatca sumele indexate, corespunzătoare celei de-a doua etape, le vor putea obține deponenții Băncii de Economii, născuți în anii 1937-1941. În plus, va continua indexarea sumelor primei etape, care nu au fost solicitate de către deponenții, cu anul nașterii de pînă la 1991, informează NOI.md.

Acest lucru include proiectul rezoluției guvernamentale corespunzătoare, elaborate de Ministerul Finanțelor, în baza deciziei Comisiei Centrale de indexare a depozitelor cetățenilor, fiind stabilite anterior categoriile de vîrstă ale deponenților (cei născuți în anii 1937-1941), pentru obținerea indexării depunerilor bănești, în cadrul celei de-a doua etape, în acest an.

Decizia a fost luată în baza statisticilor privind plățile sumelor indexate în perioada 2003-2017 și sumei alocate în acest scop pentru acest an. În special, în Legea bugetului de stat a anului curent, pentru achitarea indexării depunerilorbănești a deponenților Bancii de Economii au fost prevăzute 50 mil. lei.

În anul 2017 sumele indexate, corespunzătoare celei de-a doua etape,le-au fost plătite deponenților BEM, născuți inclusiv pînă în anul 1936, în bugetîn aceste scopuri fiind prevăzute 40 milioane de lei. Solicitările de a obține depozitele indexate de la Banca de Economii sînt preluate de Întreprinderea de Stat «Poșta Moldovei», care le va plăti cetățenilor acești bani.


La prima etapă, indexarea depozitelor populației se face în proporție de 1 rublă la 1 leu pentru prima mie de ruble, pentru toate conturile. A doua etapă a indexării depozitelor prevede plăți în raportul de 2,5 ruble la 1 lei pentru conturile cu soldul de peste 1 mie de ruble, pentru un deponent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий