Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1109

Indemnizația pentru îngrijirea copilului, aceeași indiferent de asigurarea părinților

17 aug. 16:34   Economie
1748 0

Indemnizația lunară pentru îngrijirea copilului pînă la împlinirea acestuia a vîrstei de doi ani va fi stabilită și acordată pentru fiecare copil în cuantum egal, indiferent de statutul părintelui acestuia în calitate de persoană asigurată sau neasigurată. Astfel, indemnizația lunară va constitui 1.000 lei. Autoritățile au prezentat pentru consultări publice un proiect de lege care prevede modificarea și completarea Legii nr. 315/2016 privind prestaţiile sociale pentru copii.

Autorii inițiativei spun că în acest fel va fi asigurat caracterul nondiscriminatoriu cu privire la susținerea statului oferit famiilor pentru îngrijirea copilului pînă la vîrsta de doi ani, transmite bizlaw.

Legislația în vigoare prevede că persoanele asigurate/ neasigurate beneficiază de următoarele tipuri de indemnizaţii:

indemnizaţia unică la naşterea copilului;

indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului pînă la împlinirea vîrstei de trei ani, conform opțiunilor – în cazul persoanelor asigurate şi indemnizaţie lunară pentru îngrijirea copilului pînă la împlinirea vîrstei de doi ani – în cazul persoanelor neasigurate;


indemnizația lunară de suport pentru creșterea pînă la vîrsta de trei ani a copiilor gemeni sau a mai mulți copii născuți dintr-o singură sarcină, persoanelor asigurate și neasigurate.

Dacă proiectul va fi adoptat acesta ar urma să intre în vigoare de la începutul lunii octombrie a acestui an.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав