COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Începe o nouă rundă de privatizări. Ce întreprinderi vor fi scoase la vînzare

Începe o nouă rundă de privatizări. Ce întreprinderi vor fi scoase la vînzare

Autoritățile au deja pregătită o listă a companiilor de stat ce urmează a fi scoase la vînzare în anul curent, dar evită să divulge deocamdată despre ce întreprinderi este vorba, cu excepția „Metalferos” despre care a anunțat anterior Igor Dodon și apoi premierul Ion Chicu.

„Este o listă destul de amplă a acestor întreprinderi. Acum nu pot să vă dau denumiri concrete… Lista urmează a fi aprobată de Guvern și nu o să fie corect dacă o să ies eu înainte cu careva denumiri”, a spus ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța, în cadrul unei emisiuni la „TVR Moldova”.

Ministrul a refuzat să spună dacă în „lista amplă” se regăsește și „Moldtelecom”, dar anterior Igor Dodon a calificat această întreprindere ca fiind una strategică, care nu poate fi nicidecum scoasă la privatizare, transmite NOI.md cu referire la tv8.md.


Sergiu Pușcuța a precizat că, în bugetul de stat pentru 2020, au fost prevăzute 700 de milioane de lei care ar urma să fie acumulate din privatizări.

„Dacă este să le cumulăm toate sînt prea suficiente pentru acoperirea acestei cifre. Ne punem drept scop nu doar privatizarea de dragul privatizării, dar scopul este stimularea economică a sectorului real, ca aceste întreprinderi să aducă plus valoare în continuare economiei”, a adăugat ministrul Finanțelor.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load