Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

În weekend benzina se va scumpi și mai mult

13 mai. 12:20   Economie
2405

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat vineri, 13 mai, un nou preț maxim la produsele petroliere principale de tip standard, care va fi valabil începînd cu 14 mai.

Astfel, prețul maxim al benzinei A-95 va constitui 29,29 lei/litru (cu 16 bani mai mult), iar al motorinei fără denumire comercială – 27,66 lei/litru (cu 15 bani mai puțin), relatează Noi.md.

Prețurile altor tipuri de produse petroliere vor fi stabilite de fiecare benzinărie individual.

Benzinăriile au dreptul să comercializeze cu amănuntul alte tipuri de produse petroliere principale, cu excepția celor pentru care ANRE stabilește prețuri maxime, numai cu condiția ca la aceeași stație de alimentare să fie vîndute și produse petroliere principale de tip standard.

Amintim că, începînd cu 1 septembrie, ANRE reglementează prețurile doar pentru benzina A-95 și motorina fără denumire comercială. În același timp, este interzisă vînzarea cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard la un preț care depășește prețul maxim stabilit de ANRE.


0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав