X 
Cazul Șor stiri: 599

În Transnistria vor fi create ZEL-uri pentru obținerea criptomonedelor

25 ian. 2018,, 18:30   Economie
6489 1

Parlamentul nerecunoscutei RMN a aprobat în primă lectură un proiect de lege privind dezvoltarea tehnologiilor blockchain în Transnistria.

Acesta prevede crearea unor zone economice libere țintă pentru dezvoltarea tehnologiilor blockchain pentru producerea criptovalutei, relatează NOI.md.

Documentul a fost adoptat în vederea dezvoltării industriei tehnologiei informației și atragerii investițiilor în Transnistria de către entitățile care operează în domeniul tehnologiilor blokcheyn, precum și pentru punerea în aplicare în economia regiunii a tehnologiei registrelor blocurilor de tranzacție (blokcheyn), altor tehnologii bazate pe principiul repartiției, descentralizării și securității operațiunilor efectuate cu utilizarea acestora.

Conform prevederilor, zonele economice libere pentru dezvoltarea tehnologiilor blokcheyn vor fi create în Transnistria printr-o decizie a guvernului, pentru o perioadă de 20 de ani.

Inițiativa de adoptare a proiectului de dezvoltare a tehnologiilor informaționale blokcheyn în Transnistria aparține liderului autoproclamatei republici, Vadim Krasnoselski. El a înaintat proiectul de lege la Sovietul Suprem al Transnistriei pe 23 ianuarie și deja pe 24 ianuarie așa-zisul parlament transnistrean l-a adoptat în prima lectură, iar la următoarea ședință se prevede ca documentul să fie examinat și aprobat în a doua lectură.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?