COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În țară se desfășoară primul festival agricol ruso-moldovenesc ”Ziua cîmpului”

În Moldova, în perioada 30 septembrie - 1 octombrie, are loc primul festival agricol moldo-rus "Ziua cîmpului", care va deveni o platformă unică pentru prezentarea tehnicii agricole a producătorilor ruși și extinderea cooperării între state în domeniul agricol, transmite Noi.md.

Potrivit site-ului Rossotrudnicestvo, festivalul va avea loc în satul Pașcani, unde se află cîmpul experimental al Institutului de Fitotehnie "Porumbeni" din Moldova. Organizatorii evenimentului sînt Ministerul rus al Industriei și Comerțului, cu sprijinul Misiunii Comerciale a Rusiei în Republica Moldova și Centrului Rus pentru Știință și Cultură din Chișinău.

Programul include demonstrații ale posibilităților tehnicii agricole ruse, concursuri în rîndul lucrătorilor din domeniul agrar, precum și concerte cu participarea unor trupe rock și colective folclorice renumite: Zdob & Zdub, DoReDoS, Fotescu Band.

Trăsătura caracteristică a expoziției este tractorul RSM 2375.

Tractorul RSM 2375 este considerat în Moldova unul dintre cele mai bune, dacă nu cel mai bun, din clasa sa. Mașina îmbină atît de bine toți parametrii semnificativi pentru proprietari, încît în sectorul său de prețuri el într-adevăr nu are egal.


Un eveniment important al festivalului va fi Conferința ruso-moldovenească a tinerilor savanți, organizată de Ministerul Apărării al Rusiei, Consiliul tinerilor savanți ai Academiei Ruse de Științe și Universitatea de Stat Sud-Vest.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load