COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În sudul Moldovei va fi construit un parc eolian

În sudul Moldovei va fi construit un parc eolian

Guvernul Moldovei va susține proiectul de dezvoltare a unui parc eolian în sudul țării.

Despre aceasta a declarat prim-ministru Ion Chicu în cadrul întîlnirii cu reprezentanții companiei Energo Continent, care va dezvolta un parc eolian de 180 de MW în sudul Moldovei.

Potrivit serviciului de presă al guvernului, dezvoltatorii au informat premierul despre etapa la care se află lucrările și au menționat că, pentru a continua finanțarea și implementarea proiectului, au nevoie de o confirmare din partea autorităților centrale ale RM că acest proiect este necesar și că se încadrează în Strategia energetică a Republicii Moldova.

Ion Chicu a salutat intențiile investitorilor și i-a asigurat de tot sprijinul Guvernului în finalizarea construcției parcului eolian și livrarea energiei electrice verde către consumatori.


„Salutăm și vrem să atragem cît mai mulți investitori în RM, mai ales cînd e vorba despre energie regenerabilă. Sînt gata să acord orice suport. Mă bucur că vedeți Moldova ca potențial de investiție. Sîntem convinși că dacă vom crea o bază economică solidă, atunci rezolvăm o mare parte din problemele confruntate de țara noastră”, a declarat prim-ministrul Moldovei.

Proiectul „180 MW Vulcănești Wind Project in the Republic of Moldova” a fost inițiat în 2010 în colaborare cu Fondul de Investiții InfraVentures al IFC, care este o divizie de investiție a Băncii Mondiale. Pentru operarea și mentenanța celor 60 de turbine electrice vor fi angajați în jur de 70 de oameni.

Reprezentanții companiei susțin că proiectul va fi funcțional în 2022 și estimează o producție anuală ce poate asigura cca 15% din consumul anual de energie al Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load