Criza energetică stiri: 1641
Cutremure stiri: 272

În Republica Moldova va fi creat un sistem de prelucrare a subproduselor de origine animală

20 iul. 19:30   Economie
1972 0

Autorităţile au prezentat astăzi Studiul de fezabilitate cu privire la crearea sistemului de prelucrare a subproduselor de origine animală nedestinate consumului uman, transmite moldpres.md

Studiul a fost realizat de către experți internaționali cu sprijinul financiar al Corporației Financiare Internaționale, membră a Grupului Băncii Mondiale. În baza acestui studiu urmează a fi creat sistemul de gestionare a subproduselor de origine animală în conformitate cu standardele internaționale, în vederea soluționării problemei de eliminare neconformă a cadavrelor de animale, deșeurilor de abator și altor tipuri de subproduse.

„Acest sistem este de o importanţă revoluţionară pentru sectorul agroindustrial al Republicii Moldova. Dacă ne dorim să exportăm, procesul va fi imposibil fără o astfel de fabrică. Structura înseamnă performanţă şi progres, care vor permite ţării noastre să facă parte din statele civilizate, acolo unde ne şi este locul”, a declarat la eveniment Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare.

La Criuleni va fi creat un sistem modern de gestionare a subproduselor de origine animală, care nu sînt destinate consumului uman. Crearea sistemului de gestionare a subproduselor de origine animală va avea loc în cadrul Proiectului ”Agricultura Competitivă în Moldova” (MAC-P).

Pînă în prezent, cu suportul Proiectului MAC-P au fost realizate investiții importante în modernizarea sistemului național de siguranță a alimentelor, fiind armonizată legislația națională din domeniu cu normele Uniunii Europene. Totodată, au fost fortificate laboratoarele de testare a sănătății plantelor și a calității produselor alimentare, a fost construită rețeaua punctelor de inspecție la frontieră și elaborate sisteme informaționale importante destinate Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав