X 
Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1343

În Republica Moldova a fost testată în premieră tehnologia 5G

20 mar. 2019,, 17:48   Economie
5414 0

În Republica Moldova a fost prezentată și testată în premieră tehnologia 5G de către un operator de telefonie mobilă, transmite Moldpres.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, strategia 5G prezentată se bazează pe trei componente: îmbunătățirea benzii mobile de mare viteză, acces de mare viteză în ceea ce privește rețeaua fixă și aplicații noi pentru a sprijini transformarea digitală a afacerilor. Pînă în anul 2020, testele ce vizează aceste trei zone vor pregăti sosirea 5G atît pentru consumatori, cît și pentru clienții business.

„De fiecare dată am trăit emoții deosebite în momentele în care operatorii din Republica Moldova au trecut de la o generație de tehnologii la alta. Cunosc emoțiile pe care le trăiesc colegii, dar și emoțiile clienților care sînt în așteptarea tehnologiilor și a soluțiilor noi. Pe lîngă muncă și efort, în spatele acestor realizări sînt investiții enorme. R. Moldova a demonstrat că merită să se facă investiții aici, iar clienții noștri sînt foarte receptivi la tot ce înseamnă tehnologii noi”, a spus la prezentarea noii tehnologii ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

5G este generația a cincea de viteză în telefonia mobilă, aceasta fiind succesoarea tehnologiei 4G. Odată cu implementarea noii tehnologii, viteza transferului de date va crește, iar timpul de răspuns va fi îmbunătățit.

  0
  0
  0
  0
  0

  Adăuga comentariu

  500

  Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

  Ce părere aveți despre protestele fermierilor?