În Moldova, toate operațiunile în valoare de peste 200 mii de lei vor fi monitorizate

În Moldova, toate operațiunile în valoare de peste 200 mii de lei vor fi monitorizate

În Moldova, a fost majorat de la 100 de mii pînă la 200 de mii plafonul pentru operațiunile de numerar, efectuarea cărora băncile, casele de schimb valutar și prestatorii de servicii de plată nebancare sînt obligaţi să le semnaleze la Serviciul de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor.


Modificarea este prevăzută de decizia Băncii Naționale a Moldovei cu privire la amendarea și completarea unor acte normative ale BNM în domeniul prevenirii și combaterii spălării banilor și finanțării terorismului, transmite Noi.md.


Astfel , au fost operate amendamente la Regulamentele privind cerințele în domeniul prevenirii și combaterii spălării banilor și finanțării terorismului în activitățile băncilor, caselor de schimb valutar și hoteluri, precum și Regulamentul cu privire la activitățile furnizorilor de servicii de plată nebancari în domeniul prevenirii și combaterii spălării banilor și finanțării terorismului.


Potrivit noilor modificări, băncile, casele de schimb valutar și hotelurile, precum și furnizorii de servicii de plată nebancari sînt obligaţi să informeze Serviciul pentru prevenirea și combaterea spălării banilor privitor la tranzacțiile efectuate de către clienţii lor, în numerar, în cadrul unei singure operațiuni, în valoare de nu mai puțin de 200 de mii. lei (sau suma echivalentă ) sau prin mai multe tranzacții în numerar, care pot fi interconectate – în termen de 10 zile lucrătoare.


Anterior, aceştia aveau obligaţia să informeze Serviciul de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor cu privire la astfel de operațiuni în cazul în care acestea aveau o valoare de cel puțin 100 mii lei.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load