Jocurile Olimpice stiri: 118
Transnistria stiri: 1410

În Moldova se vor scumpi benzina și motorina

17 iun. 12:27   Economie
10211 0

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat luni, 17 iunie, noul preț maxim al produselor petroliere de bază de tip standard, care va intra în vigoare începînd de mîine.

Astfel, prețul maxim al benzinei A-95 va fi de 24 de lei și 14 bani (cu 2 bani mai mult) la litru, iar al motorinei fără denumire comercială - 20 de lei și 51 de bani (cu 9 bani mai mult), scrie Noi.md.

Amintim că, începînd cu 1 septembrie 2021, ANRE reglementează prețurile doar pentru benzina A-95 și motorina fără denumire comercială. Totodată, este interzisă comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere de bază de tip standard în benzinării la un preț mai mare decît prețul maxim stabilit de ANRE.

Fiecare benzinărie își poate stabili de sine stătător prețurile pentru alte tipuri de carburanți. Benzinăriile au voie să comercializeze cu amănuntul alte tipuri de produse petroliere de bază, cu excepția celor pentru care ANRE stabilește prețuri maxime, numai dacă aceeași benzinărie vinde și produse petroliere de bază de tip standard.

2
1
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?