În Moldova, producția industrială este în creștere

În Moldova, producția industrială este în creștere

În Moldova, volumul producției industriale în ianuarie-februarie 2019 a crescut cu 2,1%, comparativ cu aceeași perioadă din 2018, transmite Noi.md.


Potrivit Biroului Național de Statistică, în luna februarie 2019 volumul producției industriale a crescut cu 3,8%, în comparație cu aceeași lună a anului precedent.


În general, în primele două luni ale anului 2019, volumul producției în industria extractivă a crescut față de aceeași perioadă a anului precedent cu 59,3%, în timp ce în industria prelucrătoare a crescut cu 3,4%.


Potrivit BNS, întreprinderile din industria alimentară, în ianuarie-februarie 2019, comparativ cu aceeași perioadă din 2018, au redus volumul total al producției cu 2,2%.


În același timp, producția de băuturi a înregistrat o scădere de 2,9%, producția de textile a scăzut cu 6,9%, iar cea de îmbrăcăminte a scăzut cu 12,4%.
Producția de hîrtie și produse din hîrtie a scăzut cu 6,7%, în timp ce produsele chimice au crescut cu 24,3%.


Producția preparatelor farmaceutice a înregistrat o creștere de 17,5%, iar a produselor din cauciuc și plastic - o creștere de 38,2%.


În industria metalurgică, producția a crescut cu 6,5%, iar producția de structuri și produse metalice, cu excepția mașinilor, echipamentelor și instalațiilor, a crescut cu 20,5%.


Producția de echipamente electrice a înregistrat o scădere de 4,6%. Producția de mașini și echipamente a scăzut cu 59,2%. În producția de autoturisme, remorci și semiremorci, s-a observat o creștere de 78,6%, iar producția de mobilier a scăzut cu 5,5%.


Întreprinderile producătoare și furnizoare de energie electrică și termică, gaze și apă caldă au înregistrat o creștere de 6,1%.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load