COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În Moldova au scăzut prețurile la cireșe

În Moldova au scăzut prețurile la cireșe

În cea de-a doua decadă a lunii mai, prețurile en-gros la cireșe în Moldova s-au micșorat de circa 1,5 ori - de la 50-70 lei/kg pînă la 35-45 lei/kg.

Potrivit specialiștilor Asociației producătorilor agricoli, acest lucru se datorează "cursului natural al lucrurilor: cireșele timpurii se coc deja nu numai în sud, dar și în alte regiuni ale țării. Vînzători sînt din ce în ce mai mulți, iar la numărul lor, treptat, se adaugă și fermierii care dețin chiar și livezi mici, dar deja orientate spre producție", transmite east-fruit.com

Fermierii care au livezi mici, în procesul de realizare a cireșelor timpurii interacționează în principal cu intermediarii - servicii mici de livrare (apropo, sînt cei care deservesc baza de clienți de pe rețelele de socializare) și proprietarii-vînzătorii de la tarabele de fructe și legume. Prețurile în acest segment sînt semnificativ mai mari.


În principiu, începutul celei de-a treia decade a lunii mai se caracterizează printr-o diversitate foarte mare de prețuri și calitate a cireșelor timpurii. Potrivit Asociației Producătorilor și Exportatorilor "Moldova Fruct", situația incertă de pe piața locală a cireșelor timpurii se va menține pînă la sfîrșitul lunii, cînd în sfîrșit își vor relua activitatea piețele de fructe și legume din Chișinău.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load