X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4056

În Moldova au fost prezentate pentru prima dată două echipamente de înaltă performanță a „Rostselmash” ©

21 oct. 2019,, 18:45   Economie
3074 0

Compania ATC-Agrotehcomert, care face parte din grupul DAAC Hermes și este dealerul oficial al uzinei ruse Rostselmash, la expoziția de toamnă MOLDAGROTECH-2019 a prezentat pentru prima dată în Moldova două unități noi de tehnică agricolă foarte eficiente ale acestei întreprinderi – combina de treierat Torum 750 și tractorul puternic și de înaltă performanță RSM 2375.

Această tehnică va fi foarte interesantă pentru fermierii moldoveni, deoarece se deosebește prin calitatea sa superioară, productivitatea excelentă și prețul accesibil.

În același timp, combina TORUM 750 este una dintre cele mai performante combine agricole rotative din lume. Această mașină puternică este capabilă să recolteze peste 2000 de hectare de diferite culturi într-un singur sezon, obținînd de la 40 de tone de cereale pe oră, adică peste 300 de tone într-un schimb de opt ore.

În afară de productivitatea și eficiența ridicată, combinele TORUM se deosebesc prin capacitatea de a lucra eficient pe terenurile scufundate și umede. Acest lucru se datorează utilizării în proiectarea treierului tehnologic a sistemului unic de treierare Advanced Advanced Rotor System (ARS). Advanced Rotor System este un sistem unic de treierat, care oferă o creștere semnificativă a performanței combinei rotative, în special la recoltarea în condiții dificile. Ponderea artei în această inovație este cu adevărat considerabilă.

În același timp, tractorul universal RSM 2375 este un tractor agricol articulat cu tracțiune integrală, proiectat special pentru volumele mari de muncă în condiții dificile. El este un aliat adevărat în lupta pentru recoltă - calm, foarte sigur, rezistent, și aleg această mașină întreprinderile pentru care cele mai importante argumente, pe lîngă preț, sînt capacitățile mari ale tractorului.

Prezentînd prima dintre cele două noi mașini de înaltă performanță ale Rostselmash în Moldova - combina TORUM 750, Oleg Iarov, șeful departamentului de comercializare a combinelor Rostselmash în Moldova a companiei ATC-Agrotehcomerț, a declarat că combina rotativă presupune de la bun început un sistem diferit de treierat.

„Dacă la combinele clasice de treierat Rostselmash caracteristica distinctivă este tamburul mare, atunci în cazul combinei rotative avem și noi ceva de oferit - acesta este sistemul unic АRS Advanced Rotor System, ceea ce înseamnă că pe lîngă rotația rabatorului, în procesul de lucru se rotesc și subpunțile în direcția opusă cu o viteză de 8 rotații per minut. Acest lucru permite recoltarea culturilor și pe terenuri problematice, chiar și în cele unde gradul de îmburuienare este de 10%. Datorită acestui sistem, a productivității sporite și a unei recoltări calitative combina poate recolta peste 2 mii de hectare per sezon", a subliniat Oleg Iarov.

Potrivit acestuia, pe lîngă sistemul unic de treierat, combina TORUM 750 are și o altă soluție unică - punere directă în funcțiune a rotorului, adică nu prin centuri, are loc o împingere completă a rotorului, fără pierderi de fricțiune.

„Numărul minim de curele, un treierător rotativ, puritatea cerealelor - acesta este semnul nostru distinctiv. Un buncăr mare de 10,5 mii litri, un motor puternic de 425 cai putere produs de Mercedes - toate acestea, în combinație cu suprafața mare de curățare ne permite să recoltăm peste 2 mii de hectare de diverse culturi într-un sezon", a declarat șeful departamentului de comercializare a combinelor Rostselmash în Moldova a companiei ATC-Agrotehcomerț.

El a amintit că toate combinele Rosteselmash sînt echipate cu aparat de aer condiționer-cuptor, deoarece sezonul poate fi prelungit și trebuie să ne gîndim la comoditatea operatorului și în timpul iernii. În cabina combinei există un computer de bord cu ecran cu senzori, care arată setările actuale, viteza curentă, pierderile curente, dar poate fi programat și pentru recoltarea altor culturi diferite. Adică, există un sistem inteligent, se adaptează la fiecare cultură și ajută mașinistului să recolteze diverse culturi.

O altă premieră pentru Europa și expoziția MOLDAGROTECH-2019 a fost puternicul tractor RSM 2375, prezentat de compania ATC-Agrotehcomerț a uzinei ruse de tractoare Rostselmash.

„Acesta este un tractor universal pentru culturi care poate lucra pe toate tipurile de teren, iar puntea din spate poate să lucreze, practic, pe orizontală. Tractorul este echipat cu un motor de 380 de cai putere marca Cummins fabricat în America. Putere maximă este de 405 cai putere. Vehiculul asigură o tracțiune înaltă atît în procesul de cultivare a solului, cît și la semănat. Cu acest tractor sîntem pregătiți pentru a tracta tehnică grea și super grea și de a efectua un volum mare de lucru într-un timp scurt. Adică, tractorul este capabil să prelucreze și peste 2 mii de hectare pe sezon”, a subliniat Oleg Iarov.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?