În Moldova a crescut producția industrială

În Moldova a crescut producția industrială

În Moldova, volumul producției industriale în primul trimestru al anului 2019 a crescut cu 1,5% față de aceeași perioadă a anului 2018, transmite Noi.md.


Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, în luna martie 2019, volumul producției industriale a crescut cu 0,9% față de aceeași lună a anului precedent.


În general, în ianuarie-martie 2019, producția în industria minieră a crescut, față de aceeași perioadă a anului precedent, cu 80,2%, iar în industria prelucrătoare - cu 1,7%.


Potrivit BNS, în primul trimestru al anului 2019, comparativ cu aceeași perioadă din 2018, întreprinderile din industria alimentară și-au redus volumul producției cu 1,4%. În același timp, fabricarea băuturilor a scăzut cu 3,6%.


Producția de textile a scăzut cu 12,2%, iar cea de îmbrăcăminte - cu 9,9%.


Producția de hîrtie și produse din hîrtie a scăzut cu 7%, în timp ce fabricarea substanțelor și a produselor chimice a crescut cu 22,9%.


Fabricarea produselor farmaceutice de bază și a preparatelor farmaceutice a înregistrat o creștere de 5,8%, iar fabricarea produselor din cauciuc și plastic - o creștere de 24,3%.


În industria metalurgică, producția a crescut cu 18,9%. Fabricarea construcțiilor metalice și a produselor din metal, cu excepția mașinilor, utilajelor și instalațiilor, a crescut cu 23%.


Producția echipamentelor electrice a înregistrat o scădere de 7,3%. Fabricarea de mașini și utilaje a scăzut cu 43%,iar de automobile, remorci și semiremorci a crescut cu 76,9%. Fabricarea de mobilier a crescut cu 1,5%.


Producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze și apă caldă a înregistrat o scădere de 2,1%.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load